lezing 3 maart

in Yogacentrum Magnolia, Arnhem
Tel. 06-29030920
yogacentrum.magnolia1@upcmail.nl
www.yogachara.com (Rob)

DHARMA-LEZING DOOR  ROB VAN DEN BERG
vrijdag 3 maart 2017 van 20.00 – plm. 22.15 uur

Begrepen we onze manier van communiceren maar beter!
Het leven zou begrijpelijker zijn.

De laatste decennia is onze leefwereld gigantisch gegroeid. Beperkte deze zich vijftig jaar geleden nog voornamelijk tot de streek waar we vandaan kwamen en haalden we de meeste informatie uit een krant of een boek, tegenwoordig gaat bijna iedereen wel in het buitenland op vakantie en bezoekt men concerten of tentoonstellingen in andere steden.  En door de komst van de televisie en de sociale media was ineens de hele wereld onze databank. Dit houdt in dat onze “radar”, die een hoofdrol speelt in onze communicatie en bewustwording, het steeds zwaarder heeft gekregen.

Op het eerste gezicht zou je denken dat we door al die toegenomen ervaringen en indrukken meer kennis en vooral ook meer inzicht verwerven. De praktijk leert ons echter  dat die ervaringen en inzichten oppervlakkiger worden. Dit laatste heeft zeker ook te maken met het feit dat het leven sneller lijkt te gaan doordat men zich voor steeds meer taken gesteld ziet om mee te kunnen blijven doen in de maatschappij. Sommigen hebben zelfs het gevoel dat de tijd zelf sneller gaat.

Veel mensen zijn tegenwoordig eigenlijk te druk. Hun agenda’s zijn bijna helemaal gevuld en men haast zich van afspraak naar afspraak, van plek naar plek. Heel vaak is men zich nauwelijks bewust van de ruimtes die men doorkruist, laat staan van de mensen die zich erin bevinden en de indrukken die deze ruimtes, mensen en voorwerpen op hen achterlaten. Toch pakt onze “radar” al deze indrukken op en bepalen ze mede wat wij ons bewust worden wat we van de wereld zien, hoe we op de wereld zullen gaan reageren.

In deze Dharma-lezing zullen we stilstaan bij wat de effecten zijn  van die groter wordende wereld en dat snelle voortleven en doorkruisen van de ruimte op de kwaliteit van ons bewustzijn. Op welke manieren de informatiestromen tot ons komen en op welke manieren die door ons worden verwerkt.  En welke rol onze aura, de beweging van de adem en onze aandacht daarbij spelen.

Daarvoor zullen we eerst gaan kijken wat de chakrapsychologie ons kan leren over het proces van hoe ervaringen  worden omgezet in kennis en inzicht. We gaan kijken wat de invloed is van ruimte, tijd en aandacht op ons bewustwordingsproces. En naar ik hoop zullen we die invloeden ook gaan ervaren en herkennen.

Het zijn deze processen die aan de basis liggen van onze communicatie met de wereld om ons heen, en die bepalen hoe en op welke manier wij gesprekken voeren of tweets versturen.

We hopen jullie vrijdagavond 3 maart in yogacentrum Magnolia (weer) te zien.

Groetjes en tot dan.

Rob en Nanny

 

Aanmelding via Nanny de Jong, yogacentrum Magnolia.

Kosten € 15,00, te voldoen op de lezing.