lezing 24 nov.

 

 


.           Het Hartchakra,

     het meest beladen Chakra

                  24 nov.  20:00 u.

 

 

Je hoort vaak dat als je iets met je Hart doet dat het dan altijd goed !  De grote vraag is of dit inderdaad zo is ?
Als dat zo zou zijn dan moet het Hartchakra heel anders zijn opgebouwd als de andere chakra’s. Als we naar de werking van het Hartchakra kijken dan blijkt hij net zo te functioneren als al die andere chakra’s.

De twee grote systemen die in het Hartchakra zetelen zijn de bloedsomloop en de Adem. Hierdoor wordt in grote mate de werking en de opdracht van het Hartchakra bepaald. In het Nederlands heb je van die mooie gezegden die heel vaak een grote diepere wijsheid vertegenwoordigen.

Deze avond zullen we lang stilstaan bij het gezegde dat je iets met heel je hart moet doen, wil je het goed doen. We zullen bekijken wat dat betekent en hoe we dat dan in de praktijk kunnen toepassen. We zullen ook dieper ingaan op wat onze intuïtie inhoud, hoe ze werkt, waar ze haar informatie vandaan haalt.

Als je hiermee bezig bent ben je automatisch bezig met de Adem, de beweging van de Adem, één van de instrumenten van het Hartchakra. Met de beweging van de Adem dringt zich bijna als vanzelf de vergelijking met de symboliek van de Griekse halfgod Hermes aan ons op. Het verhaal van Hermes geeft subliem weer wat de taak van de beweging van de Adem is ( en dus voor een deel ook van het Hartchakra ). En wat er fout kan gaan en wat dat betekent.

Natuurlijk staan we ook stil bij het hart en de bloedsomloop die het andere grote systeem van het Hartchakra vormen. Hebben hart en bloedsomloop nog een andere functie dan die die van de biologieles kennen ? En zo ja wat is die dan en waarom is die er ?

Als je bij deze lezing aanwezig wilt zijn neem dan contact op met Nanny :  gsm  0629030920

en wie weet tot 24 nov.

groetjes Nanny en Rob