lezing 16 juni

 

 

Welk belang heeft het als ik de interactie tussen mijn spirituele, sociaal emotionele en fysieke ervaringen in mijn Aura ga herkennen ?

Zodra je het leven hebt herkent als een spirituele opdracht bestaande uit een zoektocht naar Heelheid ( en Geluk ) en het herstellen van het Paradijs op Aarde ( jouw aarde, een besef van diepe innerlijke rust vrede en harmonie in jezelf ) komen er gelijk heel veel vragen naar boven.

Bijvoorbeeld : Hoe verenig je de hectiek van alle dag met je spirituele aspiraties en welke rol speelt ons lichaam daarbij.

Door de eeuwen heen zien we dat men op zoek is naar een oplossing voor de ogenschijnlijk tegenstrijdige belangen van een spiritueel gericht leven en een leven te midden van de maatschappij. De Sjamanen zochten vaak hun toevlucht op hun “Heilige Bergen “ of diep in de oerwouden. Anderen menen de oplossing gevonden te hebben door zich terug te trekken – in van de buitenwereld afgesloten – kloosters. Ja men gaat zelfs zover dat men zich helemaal van de wereld afsluit en zelfs geen contact meer heeft met medemensen. Dit alles om maar niet afgeleid te raken van de ultieme zoektocht naar “Verlichting”.

De vraag is natuurlijk : Hebben deze methoden wel zin. Helpen ze me echt sneller naar een hoger Inzicht ? En zo ja wat zijn de voorwaarden die vervuld moeten zijn als je zo’n stap zou willen maken .

De Boeddha zelf heeft uit eigen ervaring besloten dat dat niet de weg kan  zijn. Wel kan het heel goed helpen om een bepaalde periode in retraite te gaan maar altijd weer zal je manier van leven in de maatschappij het ultieme ijkpunt zijn van je ware vorderingen op je zoektocht naar Heelheid, Vrede en Geluk.

De film Samsara is één van de mooiste voorbeelden om ons te laten zien hoe de verschillende belevingswerelden – die van het lichaam, die van ons sociaal-emotionele leven en die van onze spirituele inzichten – elkaar soms in de weg zitten. De film vat goed samen hoe door de eeuwen heen  mensen die oprecht zochten naar realisatie het ontbrak aan een goed spiritueel kompas om deze drie werelden in zichzelf te integreren en tegelijk recht te blijven doen aan elk van die aspecten op zich.

Als we kijken naar hoe deze verschillende werelden, de fysieke/materiële, de sociaal-emotionele en de spirituele wereld in onze Aura terug te vinden zijn in de vorm van Kosha’s, dan zijn we misschien beter in staat een antwoord te vinden op de boven gestelde vragen.

 

We hopen jullie vrijdagavond 16 juni in yogacentrum Magnolia (weer) te zien.
de lezing begint om 20:00 u en zal zo rond 22:15 u afgelopen zijn.
Groetjes en tot dan.

Rob en Nanny

In verband met de beperkte ruimte graag van te voren opgeven: 06 29030920 (Nanny)
Kosten € 15,00, te voldoen op de lezing.