Lezing 25 nov.

 

VRIJDAG  25 NOVEMBER, 20.00 – PLM. 22.15 UUR  ( voor video zie foto onderaan de pagina ! )

De uitdagingen op de weg naar een Vollediger Inzicht

Als je mensen vraagt of ze in hun leven streven naar een beter – een vollediger – inzicht in de verschillende aspecten van hun leven, krijg je bijna altijd een bevestigend antwoord.

Als je ze vervolgens mala-met-dharmaradvraagt waarover dat inzicht gaat  en hoe ze dat proberen te realiseren, dan lopen de antwoorden sterk uiteen en eigenlijk blijkt dan dat de meesten helemaal niet bezig zijn met het realiseren van een vollediger inzicht, maar dat ze proberen slechts inzicht in een bepaald aspect van hun leven te krijgen.

Komt dit doordat men te gehecht is aan bepaalde facetten  van het  leven?
Komt het omdat men onzeker of zelfs bang is voor de gevolgen van bepaalde inzichten en de daaraan verbonden keuzes? En zo ja, komt deze angst vanuit de mens zelf of is zij het gevolg van de manier waarop ons bewustzijn werkt en waarop de maatschappij ingericht geraakt is?

Wat er ook speelt,  de oosterse wijsbegeerte probeert ons hulpmiddelen aan te reiken die ons kunnen helpen bij het herkennen van het pad naar volledig inzicht.

Het gaan van de weg naar een vollediger inzicht wordt vaak vergeleken met het beklimmen van een berg waardoor men een steeds groter overzicht krijgt over waar men vandaan gekomen is en waar de verschillende wegen (keuzes ) naar leiden.

Is niet elk keuzemoment, elke stap die we in ons leven zetten, een ijkpunt van onze vorderingen op het gebied van inzicht?

En zijn er dingen die ons zouden  kunnen helpen bij het bepalen van onze keuzes in het leven?

Om het pad naar de top, een volledig inzicht, te kunnen herkennen te midden van alle wegen die voor ons open staan is het van belang dat er als eerste een aantal basiskwaliteiten worden eigen gemaakt. Denk daarbij aan b.v.  Ahimsa, acceptatie en mededogen.

Het is een pad dat voor iedereen ergens anders begint om uiteindelijk allemaal samen te komen op de top. De top die het doel is en niet het startpunt van een nieuwe weg daarna.

Jullie zijn weer van harte uitgenodigd om deze Dharma-lezing bij te wonen.

Rob en Nanny

Aanmelding via Nanny de Jong, Yogacentrum Magnolia. tel. :  0629030920

Kosten € 15,00, te voldoen op de lezing.

klik op de foto hieronder voor een impressie van de lezing van 25 november

 

uitleg